Евгения Живкова

Евгения Живкова е главен дизайнер на модна къща "Жени стил". Носителка е на две "Златни игли" на Академията за мода.
 
За контакти:
гр. София,
бул. "Патриарх Евтимий" 12
Тел.: 02 986 52 30

Класика и екстравагантност са новите измерения на елегантността през студения сезон, според дизайнерката Евгения Живкова.

Колекцията е съставена от 60 облекла, разпределени в различни взаимно свързани теми. Силуетът включва къси вталени сака с по-малки ревери в деколте, затворени сака (без ревери) с обемни яки в деколте. Роклите са с разнообразни кройки, някои са прави с различни вграждания на дантели и други материи, с ефектни срязвания и гарнитури. Други модели на роклите са с плохи и чупки. Характерно при саката и роклите са наборите и чупките в горната част на ръкавите. Те са с различни дължини – актуални са три-четвъртите ръкави, които завършват с маншет.

За блузите са характерни връзките, които се връзват около врата и в края на маншета. Интересни са моделите с къдри и жаба зашити по борда.

Панталоните са тип „цигара” – прави и тесни. Дължината им варира от средата на прасеца до нормалната. Актуални са също обемните панталони, наподобяващи шалвари, придружени с много набори и чупки.

Полите са обемни в долната част, с плохи и чупки, а дължината им е около коляното.

За палтата са характерни срязвания в талията; вградени колани; плохи и чупки; набори по ръкавите; външни тегели и външно зашити резерви; дължината е около средата на прасеца. Кожените якета са къси, вталени и с изчистен силует.

Официалната тема включва къси рокли, разиграни в различни варианти. Модната новина за сезона е вталяването на връхните дрехи, активно присъствие на чупките и плохите във всички видове облекла, набори и чупки по ръкавите, лъскави материи (злато, сребро и лак), смесване на различни десени и платове в една дреха, външно зашити резерви и лицев оверлог.

Оригинални детайли в колекцията са вградени биета; двойни яки и ревери; маншети на ръкавите; ефектни вграждания от дантела и други материи; различни ширити. Актуалните десени са злато, сребро, пепит, каре, рибена кост, флорални и абстрактни мотиви. Цветовата гама включва черно, сиво, синьо, лилаво; златисти и сребристи тонове. Материите са разнообразни: букле, студена вълна, вълна, трико, плътна тафта, коприна, дантела, пайети, кожа.